Algemene voorwaarden

Dit document bevat de algemene voorwaarden van VCAbooking.com BV, ingeschreven in het Handelsregister bij de Kamer van Koophandel onder nummer 89432991.

Artikel 1. Definities

In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

  • De besloten vennootschap VCAbooking.com;
  • wederpartij; de partij die met VCAbooking.com in onderhandeling treedt of met haar een overeenkomst sluit;
  • voorwaarden; de onderhavige algemene voorwaarden;
  • producten; alle door VCAbooking.com geleverde diensten en producten. Geleverd houdt tevens in ter beschikking gesteld.

Artikel 2. Toepasselijkheid

De voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten over diensten leveringen en / of verkoop van producten van welke aard dan ook, door VCAbooking.com.

Afwijking van deze voorwaarden is slechts mogelijk als en voor zover schriftelijk tussen VCAbooking.com en wederpartij overeengekomen.

Eventuele inkoop- of andere voorwaarden van de wederpartij zijn, behoudens schriftelijke aanvaarding daarvan door VCAbooking.com, niet van toepassing.

De onderhavige voorwaarden gelden ook ten gunste van derden door wie VCAbooking.com de overeenkomst geheel of gedeeltelijk laat uitvoeren.

Als een of meerdere bepalingen in deze voorwaarden nietig of vernietigbaar blijken te zijn, blijven de overige bepalingen van deze voorwaarden onverkort van toepassing.

VCAbooking.com en wederpartij zullen dan in overleg treden om een nieuwe bepaling(en) ter vervanging van de nietige c.q. vernietigbare bepaling(en) overeen te komen, waarbij indien en voor zover mogelijk het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling(en) in acht worden genomen.

Artikel 3. Aanbiedingen en overeenkomsten

Een overeenkomst tussen VCAbooking.com en wederpartij komst eerst tot stand indien door VCAbooking.com een overeenkomst is gesloten met wederpartij dan wel indien VCAbooking.com met de uitvoering van de overeenkomst een aanvang heeft gemaakt.

Eventueel gemaakte afspraken of wijzigingen, en ook (mondelinge) afspraken en / of toezeggingen door personeel, vertegenwoordigers, agenten of tussenpersonen binden VCAbooking.com slechts indien en voor zover deze door haar schriftelijk zijn bevestigd.

Indien wederpartij stelt dat een product niet aan de overeenkomst voldoet, rust de bewijslast bij wederpartij.

Artikel 4. Annulering

Nadat VCAbooking.com is begonnen met de uitvoering van de overeenkomst, is annulering niet meer toegestaan. Wederpartij blijft in dat geval het overeengekomen bedrag ten volle verschuldigd.

Artikel 5. Prijs

De door VCAbooking.com opgegeven prijzen zijn exclusief omzetbelasting en andere heffingen welke van overheidswege worden opgelegd. Mits anders vermeld.

Overeengekomen prijzen kunnen worden verhoogd op grond van overheidsvoorschriften of andere dwingende maatregelen zonder dat wederpartij daaraan recht tot ontbinding van de overeenkomst kan ontlenen.

Tenzij anders vermeld geschieden alle prijsopgaven van VCAbooking.com onder voorbehoud van prijswijziging.

In geval van een overeenkomst waarin sprake is van door wederpartij te betalen periodiek vervallende bedragen, is VCAbooking.com gerechtigd de geldende prijzen en tarieven aan te passen middels prijsindexatie.

Artikel 6. Levering

VCAbooking.com zal diensten en producten naar beste kunnen en inzicht afleveren op basis van een inspanningsverbintenis, zoveel als mogelijk met inachtneming van de schriftelijk vastgelegde specificaties.

De producten gelden als geaccepteerd op het moment van feitelijke aflevering door VCAbooking.com aan wederpartij.

Als geen levertijd is afgesproken, zal VCAbooking.com een redelijke termijn in acht nemen.

VCAbooking.com kan slechts aansprakelijk worden gesteld voor verwijtbare overschrijding van de levertijd nadat haar een nieuwe redelijke termijn tot nakoming is gegeven en nadat zij door wederpartij schriftelijk in gebreke is gesteld.

Artikel 7. Gebruiksrecht software

Wederpartij zal de tussen partijen overeengekomen gebruiksbeperkingen steeds stipt naleven.

Op geen enkele wijze en voor geen enkel doel is wederpartij gerechtigd kopieën van de software te maken, tenzij hiervoor schriftelijk toestemming door VCAbooking.com is verleend.

Artikel 8. Beëindiging van de overeenkomst

Als tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat volledige en juiste nakoming van de overeenkomst ten gevolge van omstandigheden die VCAbooking.com en / of wederpartij bij het aangaan van de overeenkomst niet kende noch behoorde te kennen niet mogelijk is, hebben partijen het recht elkaar voor te stellen de overeenkomst te wijzigen in een overeenkomst die wel juist en volledig kan worden nagekomen.

Als de overeenkomst binnen redelijke termijn niet wordt gewijzigd overeenkomstig het eerste lid, hebben partijen het recht –onder voorbehoud van in geval van overmacht – de overeenkomst te ontbinden. In dat geval blijft wederpartij gehouden VCAbooking.com te betalen voor dat deel van de overeenkomst dat door VCAbooking.com voor de ontbinding is verricht of geleverd.

Ingeval van ontbinding, faillissement, surseance van betaling, staking van betaling of vereffening van de wederpartij, dan wel in geval wederpartij anderszins niet langer in staat moet worden geacht aan zijn verplichtingen te voldoen, heeft VCAbooking.com het recht, zonder enige ingebrekestelling en zonder rechterlijke tussenkomst, haar verplichting(en) voortvloeiende uit de overeenkomst met de wederpartij op te schorten of deze geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder dat VCAbooking.com tot enige schadevergoeding gehouden is, doch onverminderd de aan haar toekomende rechten.

Artikel 9. Overmacht

Als overmacht worden aangemerkt alle omstandigheden van zodanige aard, dat in redelijkheid nakoming van de overeenkomst niet kan worden gevergd.

Als dergelijke omstandigheden zullen onder meer worden aangemerkt: het geheel of gedeeltelijk in gebreke blijven van een derde die ten behoeve van de uitvoering van de overeenkomst is ingeschakeld, beperkende overheidsmaatregelen van welke aard dan ook, epidemieën, mobilisatie, oorlog, staking, bedrijfsbezetting, ziekte van personeel, bedrijfsstoornissen, in beslagneming, brand, tekortkoming van (toe) leveranciers en voorts iedere andere omstandigheid, welke VCAbooking.com redelijkerwijs niet heeft kunnen voorzien en waarop VCAbooking.com geen invloed kan uitoefenen.

Bij overmacht aan de zijde van VCAbooking.com wordt de uitvoering van de overeenkomst opgeschort zolang de oorzaak van de overmacht de uitvoering door VCAbooking.com onmogelijk maakt, zonder dat wederpartij aanspraak kan maken op schadevergoeding en / of de overeenkomst kan ontbinden.

Bij overmacht langer dan 2 maanden is wederpartij gehouden om in redelijke verhouding tot de prijs van de gehele levering te betalen voor dat gedeelte van de producten dat inmiddels mocht zijn afgeleverd. Voor het overige zijn VCAbooking.com en wederpartij gerechtigd de overeenkomst te ontbinden. Wederpartij heeft geen aanspraak op nakoming en / of schadevergoeding.

In geval slechts een bepaald deel van de overeenkomst niet kan worden nagekomen, zal slechts voor het niet-uitvoerbare deel van de overeenkomst ontbinding plaatsvinden, tenzij dit in redelijkheid niet kan worden verlangd.

Artikel 10. Klachten

Onder klachten worden verstaan alle grieven met betrekking tot de uitvoering van de overeenkomst door VCAbooking.com. Klachten over de geleverde producten en diensten moeten door wederpartij zo snel mogelijk kenbaar worden gemaakt.

De klacht behelst een omschrijving van de grieven en de geconstateerde gebreken.

Klachten over een factuur van VCAbooking.com moeten binnen 5 werkdagen schriftelijk zijn ingediend, onder vermelding van factuurdatum, factuurnummer en eventuele vrachtbriefnummers. Opschorting van enige betalingsverplichtingen is wederpartij daarbij niet toegestaan.

Klachten zijn niet ontvankelijk als mocht blijken dat door of zijdens wederpartij de gebruiksaanwijzing niet is opgevolgd, dan wel sprake is geweest van feitelijk onjuist gebruik, of indien sprake is geweest van veranderingen of wijzigingen aan het geleverde die niet door VCAbooking.com zijn verricht.

Artikel 11. Aansprakelijkheid

Onder voorbehoud van de aansprakelijkheid van VCAbooking.com krachtens dwingendrechtelijke wettelijke bepalingen en algemeen geldende regels van redelijkheid en billijkheid kan VCAbooking.com niet aansprakelijk gehouden worden. VCAbooking.com is slechts aansprakelijk voor de schade die aan haar opzet of grove schuld is te wijten.

De aansprakelijkheid van VCAbooking.com is beperkt tot vergoeding van directe schade tot maximaal het bedrag dat wederpartij volgens de overeenkomst aan VCAbooking.com verschuldigd is/is geweest in het jaar waarop de aansprakelijkheidsstelling ziet. Als de overeenkomst een looptijd kent van meer dan één jaar, wordt de voor de overeenkomst bedongen prijs gesteld op het totaal van de vergoedingen bedongen voor één jaar.

Onder directe schade wordt uitsluitend verstaan:

  • Redelijke kosten die wederpartij zou moeten maken om de prestatie van VCAbooking.com aan de overeenkomst te laten beantwoorden; deze schade wordt niet vergoed indien de overeenkomst door of op vordering van wederpartij wordt ontbonden;
  • Redelijke kosten ter beperking c.q. herstel van schade, voor zover deze kosten, in redelijkheid, niet vermijdbaar zijn.

VCAbooking.com is niet aansprakelijk voor enige andere schade, met name gevolgschade en / of bedrijfsschade.

Indien schade is ontstaan aan derden, direct of indirect verband houdende met de uitvoering van de overeenkomst tussen VCAbooking.com en wederpartij, is wederpartij gehouden VCAbooking.com en door VCAbooking.com bij de uitvoering van de overeenkomst ingezette personen volledig ter zake te vrijwaren.

Indien VCAbooking.com door wederpartij uit anderen hoofde dan de overeenkomst aansprakelijk wordt gesteld, geldt dezelfde beperking van aansprakelijkheid als in de voorgaande leden omschreven.

Artikel 12. Betaling

Betaling dient te geschieden uiterlijk binnen 30 dagen na factuurdatum. Bij overschrijding van deze termijn is wederpartij van rechtswege richting, tegenover, naar VCAbooking.com in verzuim en is VCAbooking.com gerechtigd de overeenkomst te ontbinden onverminderd haar overige wettelijke en contractuele rechten.

Bij niet tijdige betaling is wederpartij aan VCAbooking.com over het factuurbedrag een rente verschuldigd van 1% per maand.

Indien VCAbooking.com zich genoodzaakt ziet om de incasso van de vordering uit handen te geven, komen zowel de gerechtelijke als de buitengerechtelijke kosten voor rekening van wederpartij.

Betaling door of vanwege wederpartij strekt achtereenvolgens ter voldoening van de door hem verschuldigde buitenrechtelijke incassokosten, de rente en vervolgens, in volgorde van ouderdom, van openstaande hoofdsommen, ongeacht andersluidende aanwijzingen van wederpartij.

Indien wederpartij in verzuim is en / of VCAbooking.com goede gronden heeft te vrezen dat wederpartij niet of niet tijdig aan haar betalingsverplichtingen jegens VCAbooking.com zal voldoen, is VCAbooking.com zonder tot enige schadevergoeding gehouden te zijn en onverminderd haar overige wettelijke en contractuele rechten, gerechtigd van de wederpartij vooruitbetaling of zekerheidstelling te verlangen, voorts de uitvoering van de overeenkomst geheel of gedeeltelijk op te schorten, overeengekomen betalingstermijn – al dan niet betrekking hebbende op andere overeenkomsten met wederpartij- te herroepen als gevolg waarvan openstaande vorderingen onmiddellijk openbaar worden, en is zij gerechtigd haar verplichtingen uit andere overeenkomsten met wederpartij op te schorten.

De onderhoudsvergoeding, vermeerderd met de verschuldigde omzetbelasting en andere heffingen die van overheidswege worden opgelegd, wordt bij vooruitbetaling voldaan voor de duur van de onderhoudsovereenkomst, uiterlijk op de dag van ingang van de overeenkomst dan wel van de desbetreffende verlengingsperiode.

VCAbooking.com is bij gebreke van tijdige betaling gerechtigd het onderhoud op te schorten zonder jegens wederpartij tot enigerlei schadevergoeding gehouden te zijn.

Artikel 13. Beveiliging, privacy en bewaartermijnen

VCAbooking.com staat ervoor in dat alle wettelijke voorschriften in acht worden genomen over de verwerking van persoonsgegevens die voor haar gelden in haar rol als verwerker/subverwerker.

VCAbooking.com draagt zorg voor passende technische en organisatorische maatregelen om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking.

Wederpartij staat ervoor in dat alle wettelijke voorschriften over de verwerking van persoonsgegevens in acht worden genomen, dat alle voorgeschreven aanmeldingen zijn verricht en dat de vereiste toestemmingen tot verwerking van persoonsgegevens zijn verkregen. Wederpartij zal VCAbooking.com alle ter zake gevraagde informatie onverwijld schriftelijk verstrekken.

Wederpartij vrijwaart VCAbooking.com voor alle aanspraken van derden die jegens VCAbooking.com mochten worden ingesteld wegens een niet aan VCAbooking.com toe te rekenen schending van wetgeving betreffende de verwerking van persoonsgegevens.

Artikel 14. Intellectuele eigendom

Ieder door VCAbooking.com geleverd product wordt – onder voorbehoud van tegenbewijs – geacht door VCAbooking.com al dan niet tezamen met haar leveranciers zelf te zijn ontwikkeld en / of samengesteld. Aanspraken uit hoofde van intellectuele eigendom op enig door VCAbooking.com of in opdracht van VCAbooking.com samengesteld of ontwikkeld product, dan wel delen daarvan, komen uitsluitend aan VCAbooking.com toe.

Alle intellectuele eigendomsrechten op producten, dan wel delen daarvan, die door VCAbooking.com of in opdracht van VCAbooking.com zijn ontwikkeld, blijven te allen tijde eigendom van VCAbooking.com, ongeacht de vraag of er gebruik is gemaakt van enige wettelijke mogelijkheid tot registratie en ongeacht of de ontwikkeling door VCAbooking.com heeft plaatsgevonden in opdracht van wederpartij.

Het is wederpartij niet toegestaan zonder toestemming van VCAbooking.com over te gaan tot registratie van enig door VCAbooking.com geleverd product, of deel daarvan.

Zonder vooraf verkregen schriftelijke toestemming van VCAbooking.com is het wederpartij niet toegestaan de door VCAbooking.com geleverde producten in enig opzicht te wijzigen.

Alle rechten van intellectuele eigendom op alle op grond van, op basis van de overeenkomst ter beschikking gestelde producten, berusten uitsluitend bij VCAbooking.com en / of haar toeleveranciers. Wederpartij verkrijgt uitsluitend de gebruiksrechten en bevoegdheden die bij deze voorwaarden of anderszins uitdrukkelijk worden toegekend en voor het overige zal hij de producten niet verveelvoudigen of daarvan kopieën vervaardigen.

Artikel 15. Toepasselijk recht en geschillen

Op alle overeenkomsten tussen VCAbooking.com en wederpartij, aanbiedingen van VCAbooking.com en deze voorwaarden is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.